Örömmel tudatjuk, hogy a Telekont Kft megkapta a legnagyobb europai mínősítőszervezet, az ECOVADIS fenntarthatósági minősítését (CSR). A minősítés megszerzését legnagyobb megrendelőink, pl. Veolia tették kötelezővé jelentősebb szerződések megkötéséhez. Az ECOVADIS minősítést nem volt egyszerű megszerezni, de az elért 55/100 pontszámú értékelés kimagaslóan jó.

 

 

 

A Telekont Kft megnövekedett fejlesztési igények, és fiatalítási céljainak megvalósítása érdekében bővíteni kívánja csapatát.

Akiket keresünk :

 

hardver fejlesztő

szoftver fejlesztő

 

Amennyiben érdekli az állások valamelyike, és szívesen csatlakozna 40 éve stabilan működő cégünk csapatához,  kérjük, hogy jelentkezzen e-mailben, a telekont@telekont.hu email címen és megküldjük a részletes ismertetőt a kínált állás lehetőségekről.

 

 

A T-Systems céggel való megállapodás alapján lehetőségünk nyílt ügyfeleink részére kedvezményes mobil internet és APN szolgáltatás nyújtására. Ajánlatot tudunk tenni arra is, hogy megrendelőink beruházási költség nélkül, pusztán havidíj fizetése mellett tudjanak új gazdaságos kommunikációs megoldásokat telepíteni.

 

E-mail cím változás

A Telekont kft e-mail címei megváltoznak.

a régi telekont@mail.datanet.hu   helyébe a telekont@telekont.hu

a régi tkadmn@mail.datanet.hu helyébe a tkadmin@telekont.hu

e-mail címek lépnek

………………………………………………………………………

A Telekont kft Magyarországon elsők között kínál ügyfeleinek egy új kommunikációs lehetőséget,

a LoRaWAN  hálózatot

 

- Kifejlesztettük a szükséges kommunikációs csatolókat a Telekont kft eszközeihez

- Szoros együttműködést alakítottunk ki a LoRa hálózatot Magyarországon kiépítő legjelentősebb szolgáltatókkal, közös fejlesztések és tesztelések céljából. (Antenna Hungária, T-Systems)

- Sikeresen lezajlottak a hálózati tesztelések, a Telekont kft eszközeivel

- Megoldottuk a Telekont eszközök LoRaWAN hálózaton keresztüli integrálását a központi felügyeleti rendszerünkbe, megtartva a szolgáltatás különleges adatbiztonsági jellemzőit.

 

De miről is van szó ?

A különféle objektumok távfelügyeleténél ( divatosan  IoT, azaz a dolgok internetje ) a megfelelő kommunikációs mód kiválasztása az egyik legfontosabb feladat.

A legelterjedtebb mód, a szélessávú internet pontosan a dolgok távfelügyelete esetén sokszor nem ideális módszer, problémákat vet fel, ezért kidolgoztak egy új, erre a célra specializált megoldást, ami egyre jobban terjed a világban.

 

A LoRa (Long Range) WAN (Wide Area Network), keskenysávú internetes kommunikációs rendszer előnyei :

- nagy távolság lefedése átjátszók nélkül

- térerő olyan helyeken ahol korábban nem lehetett (pl akna )

- kis fogyasztás (megoldható a hosszúidejű elemes működteted )

- a szolgáltatás Magyarország sok településén már kiépült, rendelkezésre áll, és folyamatosan bővül

Korlátja viszont, hogy csak olyan dolgok felügyeletére alkalmas, ahol az adat mennyisége viszonylag kicsi.

 

 

 

……………………………………............................................................................................................................................................

Elkészült az oroszlányi távhőszolgáltató rendszer korszerűsítése.

A beruházás keretében

·       Megvalósult 240 hőközpont kommunikációjának átalakítása rádiós adatátvitelről GPRS alapú mobil internetkapcsolatra.

·       76 hőközpontban történt meg a régi szabályzó kiváltása a sokkal korszerűbb D520 típusú hőközponti szabályzóra

·       Megújult a távfelügyeleti központ is. A Telekont kft TSS távfelügyeleti programjának legújabb verziója lett telepítve, sok új, praktikus, a távhőszolgáltató cégek üzemeltetői által hasznosnak tartott funkcióval. (Pl. térképes megjelenítés, )

·       Egységes lett a rendszer, Integrálódott néhány más, korábban függetlenül üzemelő alrendszer.
( végponti dP, Erőművi kapcsolat, hőfogadó felügyelete ) 

 

Az új kommunikációs rendszer érdekessége, hogy az Oroszlányi Szolgáltató Zrt részéről beruházási költség nem merült fel, a cég csak havi szolgáltatási díjat fizet a kommunikációs szolgáltató részére.

Karbantartási és javítási költségek sincsenek, a szolgáltató az esetleges hibák javítását rövid rendelkezésre állási idővel díjmentesen végzi, beleértve azt is, ha készülékcsere szükséges.

 

Referencialista magyarul

 ISO 9001


Köszönjük látogatását! Kérjük keressen meg minket!

Telekont kft
H-1038 Budapest Szentendrei u. 250   Hungary
tel: (361)-250-46-57  e-mail : telekont@telekont.hu

vissza a fõlapra